Blog Fashion

wamp design fair

Bár végeláthatatlanul hosszú listát tudnék írni arról, hogy mi volt az oka annak, hogy beleszerettem Pestbe, kezdve azzal, hogy mindig is olyan városban akartam élni, ahol van folyó, de az egyik legszebb benne mégis az, hogy ez a város tényleg sosem alszik. A facebookom fáradhatatlanul küldi az emlékeztetőket, hogy mikor és hol lenne jelenésem, de sajnos az egész életem is épp elég kevés lenne ahhoz, hogy mindenhol ott legyek, ahol szívem szerint lenni szeretnék. Ebben a városban tényleg csak az unatkozik, aki unatkozni akar.

Egyszer azt mondták nekem, a plázákba csak úgy kell járni, mint a múzeumokba. Az ember lánya viszont könnyen érezheti azt, hogy a fast fashion üzletek csak megfojtják a neonlámpák vakító fényében, miközben egy magas hangú srác szakadatlan vonyít a hangszóróból a szerelemről és Te sok mindent érzel ott, abban a pillanatban, de az inspirációt végképp nem.

Mostanában sokszor szóba kerül a magyar tervezők nem túl rózsás helyzete. A fast fashion világa egyre több és több embert vonz be, egyre kisebb vásárló közönséget meghagyva a designereknek. De vajon miért? Azért, mert megfizethető és olcsó – szoktak érvelni az emberek. Senkinek nincs elegendő pénze, hogy tervezői darabokat fizessen meg, magyarázzák, miközben az újabb tíz és húsz ezer forintos ruhát fizetik a hitelkártyájukkal. Sokszor a magyar tervezőink munkája csak pár ezer forinttal lenne drágább, cserébe viszont minőséget kapsz, és garanciát, hogy ez a darab nem fog veled szembe sétálni az utcán. Mert hogy annál nincs megbocsájthatatlanabb bűn, mint amikor valaki ugyan azt a ruhát viseli, mint Te, nem igaz?!

Persze a magyar tervezők világában tájékozódni nem könnyű, hiszen rengeteg kicsi, frissen alakult ám annál figyelemre méltóbb márka bújik meg köztük. Viszont az ilyen alkalmak, mint a Wamp Design Vásár is tökéletes arra, hogy ismerkedjünk és barátkozzunk a magyar designereinkkel és munkáikkal. Az garantált, hogy üres kézzel nem fogunk innen távozni.

A Wamp nem csak a divat szerelmeseinek kötelező program, de a különleges és egyedi ékszerekért rajongó hölgyeké is, hiszen abból mindig bőséges a felhozatal. Legyél akár színes, bohém stílus kedvelője, vagy akár a minimalizmus elkötelezett híve. Személyes kedvencemmé Schall Eszter munkái váltak, akinek az apró rókafejes fülbevalói és medáljai azonnal belopták magukat a szívembe. Azóta is kiemelt helyen szerepelnek a kívánságlistámon közvetlenül Anderlik Imola köves gyűrűi mellett.

Ami viszont leginkább lenyűgözött, még a MEtime Showroom megnyitójának alkalmával, rögtön az első találkozásunkkor az nem más, mint a Woody Sunglasses, aki szintén  rendszeres látogatója a Wamp-nak. Ami igazán különlegessé teszi őket, hogy egy az egyben fából készítik az összes napszemüvegüket. Az ember nem is gondolná, hogy mennyire teljesen más érzés, ha egy sokkal természetesebb anyagból készült szemüveget visel műanyag helyett. Én akár még rendes dioptriás lencsével is boldogan viselném őket, akár minden egyes nap.

Na és persze ne feledkezzünk meg a legtöbb nő nagy szerelméről, a táskákról sem! Hiszen ha valamiből igazán különleges darabokra lelhetünk itt, akkor azok bizony a táskák lesznek. Legyen szó akár klasszikus, nőiesebb darabokról vagy akár lazább, fiatalos hátizsákokról, bőven van választék. Nekem is sikerült azon nyomban szerelembe esnem egy CAMOU táskával, amiben aztán gyönyörködhettem is körülbelül két tized másodperc erejéig, amíg el nem happolta az orrom elől valaki más. Még annyira se volt időm, hogy az árcéduláját megnézzem… Ritka az olyan tervező, akinek az egész kollekcióját gondolkodás nélkül, önző módon felvásárolnám egy az egyben, de a CAMOU pont ide tartozik.

De azoknak is érdemes kilátogatni egy-egy vásárra, akik nem égnek olyan nagy szenvedéllyel a divat iránt, hiszen emellett még sok érdekességet találhatunk, kezdve a natúr és biokozmetikumoktól a kézműves csokoládék és süteményeken keresztül egészen a lakberendezésig, mindennel. Garantáltan jobban feltölt minket is egy-egy ilyen alkalom, mint egy egész napos plázázás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*