Beauty

my skincare routine

Végre, mint minden igazi felnőttnek, nekem is van arcápoló rutinom. Bevallom őszintén, bár cseppet sem vagyok rá büszke, eddig nem túlzottan érdekelt a bőröm állapota. Igaz, szerencsésnek mondhatom magam, hiszen sosem igényelt sok időt és enegiát a gondozása. Nem tartoztam a problémás bőrű tinédzserek közé és a pattanások is elkerültek. Egyedül a fénytelen, száraz bőrömmel szokott meggyűlni a bajom időnként.

Amióta viszont felköltöztem Pestre, a bőröm hadat üzent ellenem. Nem tudom, hogy a környezetváltás, vagy a mára már mindennapossá vált stressz az okozója ennek a nagy pálfordulatnak, de tény, hogy a bőröm szerkezetét, mintha kicserélték volna. És sajnos ezt most abszolút nem a pozitív értelemben mondom. Szóval úgy döntöttem végre összeszedem magam és mint minden gondos, felnőtt, magára valamit adó nő, én is kialakítom magamnak a saját, arcápoló rutinomat.

Első lépés: a két kiló vakolat eltávolítása

Nagyon sok mindenki rajong a DM saját márkás termékeiért és nem véletlen. Nem csak egészségesek, de remek összetevőlistával is büszkélkedhetnek és ráadásul mindegyikük elmondhatja magáról, hogy állatbarátok. Az már csak hab a tortán, hogy olcsóak. Így nem volt kérdés számomra, hogy közülük fogom összeválogatni az arcápoló termékeimet. Sokféle micellás vizet próbáltam már, köztük a híres-neves olajos, garnieres micellás vizet is, de nekem egyáltalán nem volt olyan meggyőző, mint a reklámokban. Igaz, hogy száraz bőröm van, de mindig úgy éreztem, hogy csak elnehezíti sok olaj.

Viszont a Balea Micellás vize, ami kifejezetten száraz és érzékeny bőrre van, már az első pillanattól kezdve meggyőzött. Gyorsan és könnyedén távolítja el a sminket, szóval mostantól abszolút nem lehet kifogás az, hogy azért alszom sminkben, mert túl fáradt vagyok levakarni a fejemről a több kiló vakolatot. Ráadásul tényleg nem szárít és még az illata is finom.

Második lépés: a pólusok kipucolása

Szeretem az egyszerű és gyors megoldásokat, bár tény, hogy ha szépségápolásról van szó, ott nem mindig a legszerencsésebb a könnyebb utat választani. Gondolok itt például a samponok és balzsamok egybevegyítésére, aminek minden esetben borzalmas vége szokott lenni. Viszont a több funkciós arclemosók nagyon is beváltak. A Balea Soft & Clear 3in1 Aktivkohle Maszk – gyönyörű német nevével – hű társammá vált.

3 az 1-ben radírozó arcmaszk aktív szénnel, szalicilsavval és cinkkel. Guszta, szürke színe ha nem győzne meg minket eléggé, akkor a benne található kis apró szemcsék úgyis megfognak, amik jó alaposan végigdörzsölik, kitisztítják és egyben hámlasztanak is. Minden egyes arctisztítás után olyan érzésem van, mintha venne egy hatalmas lélegzetet a bőröm. Még a sóhajt is hallani vélem.

A legjobb, hogy maszként is használható, így heti 1-szer, 2-szer igyekszem sort keríteni egy kis relaxációra. Így nem csak a bőröm tisztul, de a lelkem is. Újabban nagyon rákaptam a magazinokra. Régen is olvasgattam néha, de az utóbbi időben már rendszeresen és tudatosan keresem a friss számokat az újságárusoknál. A két nagy kedvencem az ELLE és a Marie Claire.

Harmadik lépés: tonik – minden mennyiségben

Ha kedcenc részt kéne választanom az arcápoló folyamatban, akkor biztos a tonizálás lenne az. Sokáig utáltam a tonikokat, de a rossz kapcsolatunknak az oka leginkább én voltam. Régen mindig alkoholos tonikokat vettem, mert azt hittem, azok jobban kitisztítják a bőrömet. Tévedtem. Csak többet ártottam vele. Azóta megtanultam, hogy az alkohol nagy ellensége a bőrnek – nem csak belülről, de kívülről is.

A Balea Arclemosó Tonik Mandulavirág Kivonattal viszont nem csak gyengéd, de az illata is extra finom. Olyan érzés, amikor használom, mintha a kiszáradt, szomjazó bőröm végre, hosszú szárazság után inni kapna. Imádom! És végre nincs az a csípő, égető érzés, mint az alkoholos változatoknál.

Negyedik lépés: a kihagyhatatlan hidratálás

A hidratálás minden bőr számára fontos, de a száraz bőrüeknek kifejezetten. Sokáig kerestem olyan krémet, ami nem hagy maga után zsíros érzetet és gyorsan beszívódik. Már jó ideje használom az Avon Naturals Zöld Olívabogyó Tápláló Arckrém-ét, már csak egy picike van belőle a tégely alján. Erőssen gondolkodom, hogy újra vegyem-e. Szeretek varriálni – még akkor is, ha benne van a lutri, hogy az új választottammal nem leszünk valami jóban. A változatosság gyönyörködtet. A krémekre pedig nagyon hamar rá tudok unni és időnként jól jön egy kis vérfrissítés a fürdőben is. Lehet következőnek valami ősziesebb/téliesebb illat után nézek.

Nos, röviden és tömören ezekből a lépésekből áll a mindennapos arcápoló rutinom. Igyekszem minden nap, reggel és este megismételni. Még csak 1-2 hete kezdtem bele, de már most nagy változást látok a bőrömön. Nincs más hátra most már, csak lelkiismeretesen meg is tartani. 🙂 Nektek van valamilyen bevált, mindennapos rutinotok?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*