Lookbook

make Christmas for poor people too

Itt van az új – és egyben utolsó őszi outfit poszt, mivel véglegesen megérkezett a tél! Ez a kabát már régóta megvan, de még soha sem viseltem ezelőtt a színei miatt. Túlrikítónak éreztem. De most, hogy megtaláltam a szekrényem mélyén rájöttem: elképesztően jó színei vannak és remekül mutatna egy csupa fekete outfittel együtt. A felső, ami rajtam van pedig egy koncert póló. Nagyon sokat jelent nekem, mivel még az első bátyámmal közös koncerten vettem. Remélem nem ez volt az utolsó ilyen alkalom.

Amikor ezeket a képeket készítettem összetalálkoztam egy idős hölggyel, aki megkérdezte tőlem, hogy mit csinálok itt? Mondtam, hogy készítenem kell pár képet egy iskolai projecthez, mert nem akartam az igazat mondani, hogy a ruhaösszeállításomat fotózgatom és aztán kiteszem a netre.

Elmesélte nekem, hogy nem is olyan régen ezt a házat még a hajléktalanok használták és ő kifejezetten utálta pket, mert nagyon koszosak voltak. Megértettem a problémáját, de amikor hazafelé mentem láttam egy hajléktalant: egy padon ült a csomagjával együtt és egy dalt énekelt a Mikulásról. Elég szomorú látvány volt.

Tudom, hogy koszosak és büdösek, de nem tudnak hazamenni és lefürdeni vagy ruhát cserélni. Sok ember azt hiszi, hogy ez az ő hibájuk, de ez nem minden esetben igaz. Rossz dolgok bárkivel történhetnek és néha ezek egy egész lavinát indítanak el. Belesodornak egy árokba, egy nagyon mély árokba, ahonnan már Te nem tudsz egyedül kimászni. Egyszer hallottam egy történetet egy nőről, aki elvesztette az otthonát, mert a gyerekei elvették tőle. Most az utcán lakik. Ez a legkegyetlenebb történet, amit valaha hallottam.

Közelednek az ünnepek. Ez a legcsodálatosabb részes az egész évnek. De nem minden embernek és nem csak a hajléktalanokról beszélek. Rengeteg szegény ember él a világszerte. Mi iszonyat sok pénzt költünk ajándékokra, új ruhákra vagy hasonló dolgokra, de ők még ételt sem tudnak maguknak venni.

Szóval ha van rá lehetőségünk segíteni nekik, tegyük! Esetleg menjünk el egy ételosztásra vagy készítsünk segélycsomagot. Hidd el, Te is sokkal boldogabbnak fogod érezni magadat, ha segítesz az embertársaidon.

Addig is: kívánok kellemes Adventi Ünnepeket mindenkinek! 🙂

img_3559img_3555

img_3561img_3545img_3568

4 thoughts on “make Christmas for poor people too”

    1. Köszönöm szépen, örülök neki hogy idetaláltál! 🙂 Remélem még viszont látlak itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*