Lookbook

let’s make some change

Az utóbbi időben eléggé visszavettem a vásárlás terén. És nem csak azért, mert spórolni próbáltam vagy mert nem volt időm rá, hogy folyton a turkálókat járjam újabb ás újabb kincsekre vadászva, hanem mert bennem is megszólalt egy belső hang: tényleg szükségem van-e minderre? Vajon mi az az űr, amit a ruhákkal próbálok betölteni? Elkezdtem figyelni a ruhatáram és megállapítottam, hogy még csak véletlen sem lehet engem funkcionális vásárlónak nevezni. Eddig sok minden volt mérvadó egy-egy ruhavásárlás alkalmával, de hogy a praktikum nem, az biztos.

A pólóim kiteszik a ruhásszekrényemnek a túlnyomó részét, még pulóverből alig akad egy-kettő, nadrágokból pedig mindig hiányban szenvedek. És persze, a nadrág vásárlás a világ legbosszantóbb feladata, ami nem csak kifárasztja, de legalább annyira el is keseríti az ember lányát. Nem is véletlen, hogy ennyire próbálom kerülni. Ez a legújabb darab is csak egy véletlen találkozásnak volt köszönhető. Olykor csak úgy járom a plázákat, unaloműzés képpen és egy ilyen céltalan délután sikerült rátalálnom erre a nadrágra a Reserved-ben.

Továbbra is fenntartom az állításom, hogy ruhát venni újonnan bár könnyű, de koránt sem annyira izgalmas. Nincs meg benne az a sikerélmény, ami miatt annyira imádok turkálókba járni. Viszont sajnos azt is el kell ismernem, hogy az örökös turkálás könnyen teheti az embert függővé és a vadászat közben hamar megfeledkezik arról, hogy mi is az, ami igazán fontos, mi az ami igazán kell.

Jövő évtől kezdve én is megpróbálkozom a lehetetlennel és igyekszem tudatosabb vásárlóvá válni!

SHOP MY STYLE

2 thoughts on “let’s make some change”

  1. A kardigánod nagyon jó! Az honnan van?
    Én sok ruhát nem is magam veszek, hanem ilyen-olyan alkalmakra (pl. születésnap, karácsony) kapok a családomtól, általában egész jól el is találják a mértete, színt, fazonokat, amiket szeretek. Te az összes ruhádat magad vetted, vagy kapsz te is?

    1. Ezt még a pepcoban vettem. Nem nagyon szeretem a pepco ruháit, de ez a kardigán jó vétel volt!
      Amúgy nekem szinte senki nem mer ruhát venni. 😁 Nagyon ritka alkalmakkor kapok ruhát valakitől. Ha igen, azt is maximum úgy, hogy valamit kinéztem és ő belefizet. De jobb szeretem magamnak venni ezeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*