Travel

Latvia soul trip

Ez a poszt most igazán rendhagyó lesz. Nem túl gyakran írok utazós bejegyzéseket a blogra. Sajnálatos módon, mivel nagyon szeretek utazni. Régi, nagy álmom, hogy egyszer körbeutazzam a földet, de valami mindig közbe jön, például a pénz, a munka, hogy nincs elég szabadságom, a sok tennivaló… szóval értitek, közbe szól az élet. Ha tehetném, legszívesebben megnyomnám a szünet gombot, hogy végre legyen egy kis időm átgondolni a dolgokat. Hol is tartok most? Na és merre tovább?

Egy remek lehetőség tárulkozott elém. Részt vehettem egy Erasmus+-os programon, Lettországban, ahol többnyire a social mediával foglalkoztunk. Majdnem két hetet töltöttünk el egy farmon – távol mindentől. Annak ellenére, hogy rendkívül hideg volt, nagyon élveztem az utazást. Én teljesen szerelmese vagyok az északi országoknak. Ha választanom kéne, hogy hol kell élnem az elkövetkezendő években, biztos hogy innen választanék. Talán Finnország lenne az. Mindazok ellenére, hogy iszonyatosan hideg van és én utálom a hideget. De hát, valamit valamiért – szokás mondani.

Az első napot Rigában töltöttük. Igaz, nem volt túl sok időnk és iszonyatos fáradságot éreztünk, miután a repülőnk végre landolt. Hosszú út volt. Elsőnek el kellett repülnünk Londonba, majd aztán egy fél napot ott töltöttünk és csak utána repültünk át Rigába. Én teljesen kikészültem az út alatt. De a fáradság ellenére neki indultunk, körbe sétáltunk a várost még a naplemente előtt, így volt időm és lehetőségem képeket készíteni Nektek.

Riga egy igen kis város, de mégis csodálatos. Egyfajta különleges légkör lengi körül, a kis éttermekkel, az utcai koncertekkel, kávézókkal és pubokkal együtt. Az óvárosban olyan érzése van az embernek, mintha megállt volna az idő. Imádom a városokat – igazi városi lány vagyok. Szeretem a természetet is, de nem vagyok képes túl sok időt kint tölteni.

Ha egy új városban vagyok látogatóba, sosem megyek múzeumba – kivéve ha nem valami különleges múzeumról van szó, mint például a Van Gogh múzeum Amszterdamban. Jobban szeretek inkább csak bolyongani az utcákon, mindenféle terv nélkül és keresni az apró kis titkos zugokat a házak között. Amikor a képeket készítettem, igyekeztem megörökíteni az érzést, hogy megtudjam veletek is osztani. Remélem, hogy élvezni fogjátok ezt a kis rövid, utazó posztot.

Az első vacsoránk egy kis pizzériában volt. Már az első pillanatban bele szerettem, amikor beléptem. Tudom, hogy a fotók nem képesek teljesen visszaadni azt, amit én ott éreztem, de higgyetek nekem! Egyszer Nektek is el kell utazni Rigába! Mellesleg, később, a farmon lehetőségünk volt megkóstolni a tradicionális lett ételeket. Nos… én igazán magyar lány vagyok, úgy érzem. Az ottani koszt nem vált a kedvencemmé.

Végezetül, de nem utolsó sorban, kipróbáltunk pár helyi, lett szépségápolási terméket is. Azok az illatok! Hmm, mennyeiek voltak! De sajnos semmit nem tudtam hazahozni, mivel csak egy kézipoggyászunk volt a repülőn… Annyira bánom! Talán majd a következő alkalommal.

6 thoughts on “Latvia soul trip”

 1. Jaj de örülök az új posztnak, már nagyon hiányoztak a bejegyzéseid!
  Gyönyörű lehet Riga így a képeket elnézve. Nekem kicsit Krakkóra emlékeztetett, ami nekem az egyik kedvenc városom. Ott voltál már?
  S mit kellett csinálnotok a farmon 2 hétig?
  Legyen szép napod: Anna

  1. Igen, többször is voltam már ott és tényleg gyönyörű. Értem is, hogy miért lett a kedvenced. 🙂
   Tényleg hasonlítanak egymásra egy kicsit – nem is állnak távol egymástól 😀 – de Riga jóval kisebb. Elég rá 1-2 nap is, hogy bejárja az ember. (Szerintem.)
   Napközben workshopok voltak, játékokkal egybe kötve, este nemzeti estek voltak, hogy megismerjük egymás kultúráját. Meg bulik – bár én azokból kimaradtam, mert szinte mindig elsőként feküdtem le. 😀 Amúgy se vagyok (már) az a nagy bulizós típus.
   De a következő bejegyzésemben beszámolok erről részletesebben is és a farmon is készítettem egy csomó-csomó képet.

 2. Tényleg nagyon szép lehet Riga a képeket elnézve. Ezt jól értettem, hogy Európát megkerülve Londonon át tudtatok eljutni Rigába? Milyen hosszú volt az út?
  A lett ételek miért nem jöttek be annyira, volt valami speciális ízviláguk?

  1. Igen, jól. Ez volt a legolcsóbb opció. :/ Hajnali 4kor indultunk és 6kor landoltunk Rigában. De maga az utazás csak 5 és fél óra volt, a többit a várakozás tette ki. Hazafele viszont rosszabb volt a helyzet. Akkor 12 órát ültünk London Lutonban.
   Az étellel meg az volt a legnagyobb gond, hogy a lettek jobban szeretnek húst füstölni, mint sütni. Én meg eleve utálom a füstölt ételek ízét.

 3. De szép helyen jártál, csodálatos város Riga! Én még sajnos nem jártam ott. Mi tetszett a legjobban Lettországban neked?
  Nagyon tetszik, hogy ilyen utazós beszámolót is készítettél, a jövőben is szívesen olvasok az utazásaidról.

  1. Az, hogy nagyon közel áll hozzájuk a természet. És érthető is. Gyönyörű tájaik vannak. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*