metal festival lookbook

This was our first real common festival with my boyfriend. Although it’s true that we aren’t hardcore festival fans, who can survive everything. I need shower, I need hot food, I need a bed… so, yeah, I’m weak. I can’t dance and drink all night. I’m a silent type, who drinks few beers, but I never get drunk, because I wanna enjoy the concerts. I wanna remember them. And this festival, FEZEN 2017 was memorable!

Originally I wanted to travel abroad, but it would have been too expensive, because now, we have to collect lots of money for our new apartment. So we decided, we wouldn’t miss everything just because of it, we would just look for a cheaper solution.

My brother recommended this festival for us, because this is affordable, but they call lots of big and famous names every year from all over the world. Maybe, I’m biased, but this is the best festival ever in my country.

We were lucky and unlucky at the same time. The weather was so good, there was no rain, but instead it was too hot. I felt sick a few times, but I tried to keep calm and enjoy the festival without any panic attack. (By the way, my first panic attack was in a festival, so I can’t feel comfortable since that.)

My festival outfits weren’t so extreme. I mentioned before, I prefer the comfortable clothes and I didn’t want to suffer for some good pictures. This bag is an old one. I always bring it with myself, if I go to a festival or concert, because I can pack a lots of things into it: my wallet, documents, phone, a sweater – if it’s necessary – and maybe a new concert t-shirt.

The first day was the most important day for me, because Blind Guardian performed. This was what I had been looking for all year round. It was amazing, but too short. I think, if they played all of their songs, it wouldn’t have been enough either. The Bard’s Song was the most beautiful part of the concert, when everyone sang it together.

We listened many other bands, for example Therion, Ivan & The Parazol, which is a hungarian band, who plays music like The Doors.

The next day was amazing too with Alice Cooper. They made a real horror show on the stage. He is so old, but still full with energy. Unbelievable. I bought an Alice Cooper t-shirt too, I wore it on the second day. It was a very good feeling that wherever you looked, you only saw metal band tshirts. I felt like I found a new home.

We didn’t take lots of pictures of the concert – I think, this is the only one – but I don’t like to take photos, because I can’t enjoy the music. I try to save the memories in my mind and in my heart, not in my phone.

The third day was the time for relaxing. We couldn’t find any band, who would have attracted our interest. We were just hanging around all day, listened some jazz music – it was okay, but I realised, it’s totally not my style.

But even if we didn’t know anybody, we never got bored. We always found something new, something fun. For example my favorite discovery was Russkaja. I’m in love with the Russian English accent. It’s so funny and cute at the same time!

The last night is usually the biggest party of all the time, but not for us. We were tired, so we just sat in the grass and listened to the music. It was fine, but I was very tired of the people. Lots of drunk and drug addicted people.

I know, everybody come to a festival because they want to enjoy it, but can’t they without drugs?! I saw a boy who pooped into his pants. I just can’t understand him. Did he enjoy it? Really?

By the way, on my outfit photo, you can see, there was a real dust storm. The perfect place for an allergic person.

We spent the days in the city. Székesfehérvár is so small, but it’s like a little jewelry box. This is true, you don’t have to travel far away, you can find amazing things around you, just you need to open your eyes. I decided, I wanna travel a lot.

I want to get to know better my country, my home and the all world too. I don’t know which city and country will be my next target, but there is so much to discover.

I know, I was so stylish in my thongs, but it was soooo hot. If I don’t wear sneakers, it means a lot, because I hate my legs, so I hide them all the time. But I wanted to share these photos with you, because they have a special mood. Feels like in Greece.

// HUN //

Ez volt az első igazi közös fesztiválunk a barátommal. Habár, az is igaz, hogy nem vagyunk egy igazi kemény fesztivál arcok, akik mindent képesek túlélni. Nekem szükségem van zuhanyra, főtt ételre, ágyra… szóval igen, gyenge vagyok. Nem tudok végig táncolni és végig inni egy egész éjszakát. Inkább az a csendes típus vagyok, aki megiszik pár sört, de sosem részegedek le, mert élvezni szeretném a koncerteket. Emlékezni akarok rájuk. És ez a fesztivál, FEZEN 2017 nagyon is emlékezetes volt!

Elsőnek külföldre szerettem volna menni, de ez most túl drága lett volna nekünk, hiszen nagyon sok pénzt kell megspórolnunk a költözés miatt. De azért eldöntöttünk, hogy emiatt még nem mondunk le mindenről, inkább más, olcsóbb megoldást keresünk.

A bátyám ajánlotta nekünk ezt a fesztivált, mivel ez megfizethető, de ennek ellenére minden évben rengeteg nagy nevet hívnak meg a szervezők, a világ minden tájáról. Talán elfogult vagyok, de szerintem az a legjobb fesztivál az egész országban.

Nagyon szerencsések és szerencsétlenek voltunk egyazon időben.  Szép időnk volt, nem esett az eső, de cserébe rettentőmód meleg volt. Párszor rosszul is lettem, de igyekeztem nyugodt maradni és élvezni a fesztivált, pánikrohamok nélkül. (Mellesleg, a legelső pánikrohamom pont egy fesztiválon történt, szóval elég nehéz komfortosan érezem magam ilyen helyeken azóta.)

A fesztivál outfitjeim nem voltak valami extrémek. Már ahogy említettem, a kényelem számomra fontosabb és nem akartam szenvedni pusztán csak pár jól sikerült fotó miatt. Ez a táska egy elég régi darab. Mindig ezt viszem magammal a fesztiválokra és koncertekre, mivel ebbe szinte mindent bele tudok pakolni: a pénztálcám, az irataim, a telefonom, egy pulóvert – ha esetleg szükséges – és akár még egy új koncert pólót is.

Az első nap volta legfontosabb számomra, mivel aznap lépett fel a Blind Guardian. Erre vártam egész évben. Csodálatos volt, de túl rövid. Bár szerintem, ha az összes számukat lejátsszák, akkor sem lett volna elég. A ’The Bard’s Song’ volt a legszebb része az egész koncertnek, amikor mindenki egy emberként énekelte a dalt.

De sok már együttest is meghallgattunk, mint például a Therion, Saxon,The Offspring, Ivan & The Parazol, ami egy magyar együttes, de olyasmi zenét játszik, mint a The Doors.

A második nap is hasonlóképp csodálatos volt, Alice Cooper jóvoltából. Egy igazi horror show-t nyomott le a színpadon. Elég idős már és még mindig tele van energiával. Hihetetlen. Vettem is egy Alice Cooper pólót, azt viseltem a második napon. Annyira jó érzés volt, hogy bárhová nézett az ember, mindenhol metál pólós embereket látott. Mintha új otthonra leltem volna.

Nem csináltunk túlzottan sok felvételt a koncertekről – kb ezt az egyet – de én nem is nagyon szeretek fényképezgetni. Inkább a zenére próbálok figyelni. Én az emlékeket a fejemben és a szívembe, nem a telefonomban őrzöm.

A harmadik nap a pihenés ideje volt. Nem igazán találtunk semmi, ami felkeltette az érdeklődésünket. Egész nap csak lófráltunk le-föl, hallgattunk egy kis jazzt is – egész jó volt, de rájöttem, hogy ez abszolút nem az én stílusom.

De még ha nem is ismertünk senkit, akkor sem unatkoztunk. Mindig találtunk valami újat, valami érdekeset magunknak. Például, az egyik kedvenc felfedezésem a Russkaja volt. Imádom az orosz angol akcentust! Annyira vicces és aranyos.

Mindig az utolsó este van a legnagyobb party – de nem nekünk. Nagyon fáradtak voltunk, szóval inkább csak ücsörögtünk a fűben és hallgattuk a zenét. Jó volt így is, de a végére nagyon elegem lett az emberektől. A sok részegből és drogosból…

Tudom, hogy mindenki azért megy a fesztiválra, hogy jól érezze magát, de komolyan nem megy drogok nélkül? Láttam egy srácot, aki összeszarta magát. Ez neki a szórakozás? Komolyan?

Mellesleg, az outfit fotómon látszik, hogy mekkora porvihar volt. A legtökéletesebb hely egy allergiás számára.

Napközben a városban töltöttük az időt. Székesfehérvár kicsi, de olyan, mint egy ékszerdoboz. Igaz, hogy nem kell messzire menni ahhoz, hogy szép dolgokat lásson az ember, egyszerűen csak ki kell nyitnod a szemedet. Eldöntöttem, hogy többet szeretnék utazni.

Jobban meg akarom ismerni az országomat, a hazámat és az egész világot. Nem tudom még, hogy mi lesz a következő célpontom, de hát annyi felfedezni való vár még rám!

Tudom, rettentőmód stílusos voltam ebben a strandpapucsban, de annyira meleg volt. Ha már én sem tornacipőt hordok, akkor az tényleg jelent valamit, mert utálom a lábaim és folyton igyekszem eltakarni őket. De mindenképp meg akartam osztani ezeket a fotókat veletek, mert annyira jó hangulatuk van. Olyan érzés, mintha Görögországban jártam volna.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*