born to be torn

Not so long ago, I made a really sad discovery about myself, that I’m so prejudiced too. This is normal, could be said, but this isn’t! It shouldn’t be a general human quality. We should give more time for people to know them better. And not just because we can realize that they are kinder and more helpful as we thought. Sometimes the other side will be true.


IMG_5550

IMG_5558varr

Something really astonishing happened to me and I don’t know what I could say about this situation. This is so disgusting that how cruel people can be. They don’t understand the consequeses of the actions they’ve taken. They destroy lifes, works and dreams just because in the past, something wrong happened with them too. I can’t understand, do they have soul?

Now, I’ve just became more mistrustful with people. But I learn something useful, too from this case. I got lots of help from a society,  which I’ve judged by their point of view. Yes, you can never be sure, who is the real friend and who is your real enemy. But when can we know someone truly? After a month? After a year? After a life? Maybe even this is too short…

IMG_5544

IMG_5556

IMG_5562

This is really hard. We want to trust people and defeat our preconceptions and than someone demolishes everything in our souls. We close the „inner” doors to keep the others away. We will feel loneliness, because everybody need human relationships but the fears will block us.

I know, it’s not allowed to generalize but if you met with lots of cruelty, could you be open-minded and trusting again?

IMG_5566

IMG_5568

IMG_5577

IMG_5578

IMG_5579

IMG_5583

IMG_5551vsrr

IMG_5590

T-shirt  Topman | Shorts DIY | Oxford shoes ELLE | Necklace H&M

//

Nem olyan rég, egy nagyon szomorú dolgot fedeztem fel magamban, miszerint én is előítéletes vagyok. Ez normális, mondhatnám, de nem az. Nem kéne az alapvető emberi tulajdonságok közé tartoznia. Több időt kéne adnunk egy embernek, hogy jobban megismerhessük. És nem csak azért, mert ráébredhetünk, hogy sokkal kedvesebb és segítőkészebb, mint hittük. Olykor pont, hogy az ellenkezője miatt.

Valami nagyon megdöbbentő történt velem és nem is tudom, hogyan kéne leírnom ezt az egész helyzetet. Annyira undorító, hogy az emberek milyen kegyetlenek tudnak lenni. Nem értik meg, hogy mik is a következményei a tetteiknek. Romba döntenek életeket, munkákat, álmokat, csak azért, mert a múltban valami rossz történt velük. Nem tudom megérteni, nincs nekik lelkük?

Most csak még bizalmatlanabbá váltam az emberekkel kapcsolatban. De legalább valami hasznosat is tanulhattam az esetből. Nagyon sok segítséget kaptam egy olyan társaságtól, akiket azelőtt elítéltem a politikai nézőpontjaik miatt. Soha sem lehetsz biztos abban, hogy kik az igazi barátok és kik az igazi ellenségek. De mennyi idő kell ahhoz, hogy egy embert ki tudjunk ismerni? Egy hónap? Egy év? Egy egész élet? Talán még az is kevés…

Nagyon nehéz ez a helyzet. Próbálunk megbízni másokban és legyőzni  a saját előítéleteinket és jön valaki, aki romba dönt mindent, amit felépítettünk a lelkünkben. Ezért inkább bezárjuk az ajtókat mások előtt. Magányosak leszünk, mert mindenkinek szüksége van az emberi kapcsolatokra, de a félelem megbénít minket.

Tudom, nem szabad általánosítani, de miután ennyi kegyetlen emberrel hoz össze a sors, hogyan vagy képes nyitottnak és bizakodónak megmaradni?

You may also like

8 Comments

 1. Már nagyon hiányoztak a posztjaid, de jó, hogy megint egy outfit poszttal jelentkeztél. Mi történt veled, minden rendben?
  Az outfited nagyon jó lett, különösen a shortod tetszik nagyon. 🙂
  Sajnos egyet kell értsek, amit írtál az előítéletekkel kapcsolatban. Sokszor ezek mérgezik meg leginkább az emberi kapcsolatokat, mert vagy negatív vagy pozitív irányba beleképzelsz valami olyasmit a másikba, ami nem is igaz a másikra. Szerintem ezzel -ha őszinték vagyunk magunkhoz- mindannyian küzdünk.
  Legyen szép napod: Anna

  1. Mostantól rendszeres leszek – megint – csak nagyon sokat kellett tanulnom és nem maradt semmire időm. De végre leállamvizsgáztam!!! 😀
   Sajnos igen, ezt nem is lehet szerintem kivédeni. De az is közre játszott a nagy borúlátásomnak, hogy elég negatív hangulatban voltam, amikor írtam a posztot. 🙂

   1. Gratulálok az államvizsgádhoz, de jó, hogy túl vagy rajta!
    De jó, hogy most már rendszeresebben tudsz majd posztolni, már alig várom az új outfiteket, videokat kedvenc fashion-bloggeremtől. 🙂
    Minden jót: Anna

    1. Köszönöm! Én is nagyon örülök neki. 🙂 Most végre elkezdhetek azzal foglalkozni, amit eddig tervezgettem. Már nagyon izgatott vagyok!!

 2. I am so sorry that other people made you feel and think this way, no one deserves this, but you’re right about the thing that you realise that other people are kind and are willing to help out. You definitely learn so much about who’s there for you and who isn’t. I hope you’re better, and don’t let other people put you down!

  Loving this casual outfit, dear, the grey and the blue denim looks so cool with you hair! <3
  Kinga xx
  http://rockthisrunway.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*