fashion is art !?

Hello girls! Here’s another talkative video. Today I wanna talk about a really insteresting theme. I’m looking for the answer that the fashion is art or not. What do you think? Is it?

//

Hello lányok! Itt egy újabb beszélgetős videó. Ma egy nagyon érdekes témáról szeretnék nektek beszélni. Arra a kérdésre keresem a választ, hogy a divat művészet-e vagy sem. Ti mit gondoltok? Az?

You may also like

4 Comments

 1. Érdekes témáról beszélsz a videoban. Én azt gondolom, hogy a divat lehet művészet, de sokaknak nem az, vagy legalábbis nem úgy gondolnak rá. Egy-egy trend a nagyobb tömegeknek megtetszik és akkor hordják, mert egyrészt azt lehet kapni, másrészt mindenki azt veszi fel, harmadrészt jól érzi magát benne. Az emberek többsége szerintem így gondol a divatra.
  Hogy egy példát mondjak: emlékszem a kétezres évek elején egyáltalán nem volt divatos a leggings, szinte senki sem hordta, aztán olyan 2007 körül hirtelen divatba jött, szinte minden lány azzal kombinálta a ruháit, ma meg már alábbhagyott ez a trend, de még mindig hordják sokan.
  Ugyanakkor viszont művészet is lehet a divat: elsősorban olyanoknak, akik tudatosan is foglalkoznak azzal, hogy mi illik a legjobban hozzájuk, a személyiségükhöz, hogyan tudják a legjobban kifejezni amgukat egy-egy ruhával. De szerintem kevesen tekintenek művészetként a divatra.

  1. Nos, igen. Amit Te mondasz az szerintem nem a divat azon része, amiről én most beszéltem, hanem a trendek, amit az emberek felkapnak és majmolnak. A leggings sosem volt divat, a divattervezők és stylistok mindig utálták, főleg abban a formában, ahogy a tini lányok hordták – rövid pólóval, feszülve, hogy kivillanjon a bugyi.
   Tény, hogy az emberek többsége így gondol a divatra, pont ezért akartam megcsinálni ezt a videót, hogy ne CSAK így gondoljanak rá, hanem lássák a másik oldalt is, amivel majd én is foglalkozni szeretnék. Kicsit jobban megértetni másokkal a motivációmat – nem tudom mennyire jött át. 😀
   Ez is olyan – hogy a festményes példa mellett maradjak – hogy a festészet az művészet. Ez mindenkinek egyértelmű. De ha én, mint hozzá nem értő ember feldob pár festék pacát egy vászonra és elkezdek “festeni”, az sosem lesz művészet. De a kontárok jelenléte miatt nem fogjuk ledegradálni az egész ágat. Egyszerűen el kell dönteni, hol ér véget a kontár firkálgatás és hol kezdődik az igazi festészet. Szerintem ez a divat világában is ugyan úgy megvan. 🙂

 2. Szia!
  Jó a videod, tetszik! Én úgy gondolom, hogy a divattervezéshez mindenképp kell “művészi véna”, a kreativitás, fantázia, önkifejezés náluk mindenképp megjelenik (hasonlóan pl. egy építészhez). A hétköznapi embereknek viszont szerintem nem művészet a divat, hanem a mindennapok része, kényelem, szépség. Te hogy látod ezt?

  1. Szia! Az, ha az ember felvesz egy ruhát, amiben dolgozni megy vagy bulizni, persze hogy nem fog művészetnek számítani. 😀 Én most ebben a videóban a divattervezők, esetleg stylistok munkájáról, fashion show-król és hasonlókról beszéltem. Amit én itt csinálok, hogy fotókat teszek közzé az outfitimről, az sem művészet. Viszont amivel a jövőben szeretnék foglalkozni, az már szerintem hajaz rá.
   Az volt ezzel a videóval a legfőbb célom, hogy eloszlassam a sztereotípiákat a divat világgal kapcsolatban. Mert sokan a ‘divat’ alatt csak arra tudnak gondolni, hogy mindenki majmol valami trendet. Igen, van egy ilyen fajta jelentése is, de most a másik oldalt akartam megmutatni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*