the book was better

Short – DIY
Shirt – vintage
Tight socks – H&M
Tshirt – vintage
Shoes – Boohoo

You can’t be bored if you love reading. I’m the girl who always says „the book was better”. The movies are big disappointments for me usually. If you read a book, you can create your own world just for yourself, you can make own characters and sometimes this notion doesn’t look alike in the movie. The books are more detailed and the director has a difficult task, if he has to make movie based on book.

However, the filmmakers do really good job many times. For example, the Lord of the Rings was excellent, and I’m in love with that movie. They can show the book’s mood perfectly, but here is a counterexample: The perks of being a wallflower. I love the book and the story, but if I had seen the movie first, I couldn’t understand why people love this so much. The movie is great, but you can’t appreciate it if you don’t read the book before – I guess.

So, if you ask me, I chose to read the book rather than watch the movie.

IMG_4830

IMG_4831

IMG_4833

IMG_4834

IMG_4835

IMG_4836

IMG_4837

IMG_4838

IMG_4842

IMG_4845

IMG_4847

IMG_4849

IMG_4851

IMG_4852

IMG_4853

IMG_4857

IMG_4861

//

Soha sem fogsz unatkozni, ha szeretsz olvasni. Én az a fajta lány vagyok, aki mindig csak annyit mond “a könyv jobb volt”. A filmes feldolgozások sok esetben csalódást okoznak számomra. KÖnyv olvasás közben lehetőséged van megteremteni magadnak egy saját világot, saját karakterekkel és néha ez az elképzelés még csak nem is hasonlít a filmre. A könyvek sokkal részletesebbek és a rendezőnek igen nehéz feladata van, ha arra vállalkozik, hogy megfilmesít egy könyvet.

Habár, olykor a filmkészítők igazán jó munkát végeznek. Például a Gyűrűk Ura remek volt, imádom azt a filmet. Tökéletesen vissza tudták adni a könyv hangulatát. De itt van rögtön egy ellenpélda: Az egy különc srác feljegyzései. Imádom azt a könyvet és a történetet, de ha elsőnek a filmet láttam volna, most nem érteném miért imádják annyira az emberek. A film remek, de nem igazán tudod értékelni, ha előtte nem olvastad a könyvet – szerintem.

Szóval, ha engem kérdeztek, én inkább a könyvet választom a filmnézés helyett.

You may also like

11 Comments

 1. Nagyon jó kis posztot írtál. 🙂
  Egyetértek, én is inkább “könyvpárti” vagyok, sokkal jobban szeretem magam elképzelni az adott könyv szereplőit, vagy helyzeteket, a film eléd ad mindent azonnal. Én elsősorban az elgondolkodtató, konkrét mondanivalóval rendelkező filmeket szeretem.
  Milyen műfajú könyveket szeretsz amúgy?

  1. Ja és az outfited ismét nagyon szuper lett, nekem nagyon bejön ez a “softgrunge” stílusod, laza, kreatív, ugyanakkor különleges is, jól áll neked!

  2. Köszi, örülök, hogy tetszik. 🙂
   Én leginkább a szépirodalmi könyveket preferálom, elég sok klasszikus van, amit még nem olvastam el, szóval van mit bepótolni. 😀 De próbálok kortárs műveket is olvasni, például Grecsó Krisztiánt nagyon szeretem. Külföldiek közül pedig most Sofi Oksanen a favorit. Ő elég nyomasztó, de nagyon elgondolkodtató könyveket ír. A szakdogámat is az ő regénye alapján írtam meg. 🙂 És te?

 2. Sofi Oksanentől egy könyvet olvastam, az tényleg elég elgondolkodtató volt. Magyar írók közül nagyon sokat tudnék mondani, akiket szeretek, Jókai nagy kedvenc nekem, de utóbbi időben sok Szabó Magda regényt is olvastam.
  Legyen szép napod: Andi 🙂

  1. Szabó Magdát én is rengeteget olvastam, főleg hogy nálunk “kötelező” is volt, mivel a régi iskolájába jártam. 🙂
   Neked is hasonlóképp legyen szép napod!

 3. Nagyon jól áll ez az outfit neked, nagyon csini vagy! Kíváncsian várom a további outfiteket!
  A gyűrűk ura jó példa, hogy lehet egy könyvből is jó filmes feldolgozást csinálni.
  A Trónok harca jutott még eszembe, bár az sorozat, és ugye az utóbbi időben már megelőzi a filmsorozat a könyvet.

  1. Köszönöm szépen!
   Sajnos nekem a Trónok harca kimaradt az eddigi életemből. 🙂 Bár sokan dicsérik, talán majd egyszer időt szánok rá én is és belekezdek. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*