interview with Verónica MG

Hello everyone! Today I wanted to make something different so I took an interview with a girl who I know from lookbook.nu. She is a fashion blogger too, from Spain. She is very talented and inspirated person, so I want to know her better.

If somebody reads your blog, she can see that you are a really colorful person. You make outfit photos, write inspiration posts and make youtube videos too.

Hello mindenki! Ma valami különlegeset szerettem volna hozni nektek, szóval úgy döntöttem, készítek egy interjút egy lánnyal, akit még Lookbook-on ismertem meg. Ő szintén egy fashion blogger, Spanyolországból. Igazán tehetséges és inspiratív személyiség, szóval szerettem volna egy kicsit jobban megismerni és veletek is megismertetni.

Ha valaki a blogodat olvassa, akkor rögtön szembe tűnik neki, hogy milyen színes egyéniség is vagy. Outfit fotókat készítesz, inspirációs posztokat írsz és youtube videókat is forgatsz.

Why did you start your blog?

I wanted people get noticed of my work, specially of my fashion brand Custom Shorts and my art, so I started it thinking in share my stuff and also I discovered that I could share my pasion about fashion with the blog. I saw that people liked my style and wanted to see more about this, so I continued posting fashion content and also work content.

Miért kezdtél bele a blogba?

Meg akartam mutatni az embereknek a munkám, kiváltképpen a Custom Shorts-ot magát és az alkotásaim, szóval neki kezdtem megosztani ezeket a dolgokat és ráébredtem, hogy mennyire nagy szenvedéllyel is teszem ezt valójában. Azt láttam, hogy az embereknek tetszik a stílusom és még többet akarnak látni róla, szóval folytattam a posztolást a divathoz kapcsolódó tartalmakról.

You have knowlegde of photography too. Do you take your photos alone or do you get help from somebody?

Normally I get help from somebody when I do outdoor shootings. But I also take pictures by myself when I do it in the white bedroom you can see in my latest posts, because sometimes I have to shoot so many outfits and I don’t have the chance to wear them for going out and take pictures of them.  But although sometimes I got help from someone for taking the pictures, I always edit them by myself with my computer.

A fotózáshoz is értesz. Te magad készíted a fotókat vagy kapsz segítséget valakitől?

Általában van segítségem a kültéri fotózásoknál. De saját magam is szoktam képeket készíteni, amikor a szobámban dolgozok, ahogyan azt az utolsó posztban is láthatod. Néha kénytelen vagyok itt elkészíteni az outfit fotókat. Nincs rá lehetőségem, hogy elmenjek és a szabadban készítsek róluk képeket. Habár olykor kapok segítséget a képek elkészítésében, mindig magamnak szerkesztem meg őket a saját gépemen.

You have more than 100 looks on your lookbook profile. If you have to choose a favorite look which one that would be?

I use to prefer my witchy style outfits with platforms, dresses and hats, so I think my favourite one could be ‘grunge sunflower’  where I was wearing a black and yellow dress from Dresslily and I made a videolook of it. You can check it in my new youtube channel.

Már több, mint 100 ruha-összeállítást töltöttél fel a lookbook profilodra. Ha választanod kéne egy kedvenc összeállítást, melyik lenne az?

Leginkább a boszorkányos stílusú outfiteket kedvelem, platform cipőkkel, ruhákkal és kalapokkal, szóval szerintem az én kedvencem a ’grunge sunflower’ (grunge napraforgó) lenne, ahol egy fekete és sárga színű ruhát viselek a Dresslily-től. Erről amúgy készítettem is egy videót. Meg tudod nézni a youtube csatornámon is.

You don’t have too much videos on your youtube channel. Do you have any plans with it in the future or do you prefer photos and the blog posts?

Yes, I think I will upload more videolooks and similar stuff in the channel. For the moment I don’t have too much videos yet but the channel was made few months ago, so on this time I was preparing new stuff for it and soon it will be up!

Nincs túl sok videód egyenlőre a youtube csatornádon. Vannak terveid a jövőben vele vagy a fotózást és a blog posztokat jobban szereted?

Igen, szerintem fogok még több lookbook videót feltölteni és más egyszerűbb videókat is. Jelen pillanatban nincs túl sok videó a csatornán, igen, de a csatornát még csak pár hónapja csináltam. Épp most is egy új videót készítek és nem sokára fel is töltöm!

I read on your blog that you have your own clothing brand „Costum Shorts”. Can you tell me more about it? When did you start it? How did you found your brand?

Well I’ve started making customized shorts in 2013 because I love creating stuff and fashion, so I wanted to have my own fashion brand and I founded ‘Custom Shorts’. I’m graphic designer, so I created my own design for all the branding. I use to sell my shorts in local vintage stores  and fashion markets from here, Tenerife but also I have a facebook page (Custom Shorts) where I sell them internationally.  I’m preparing more designs right now, so soon you will see more stuff available in the facebook page.

Olvastam a blogodon, hogy van egy saját divat márkád, a  „Costum Shorts”. Mesélnél nekünk róla? Mikor kezdtél bele? Hogyan alapítottad meg?

A customized shorts-ot 2013-ban indítottuk, mert imádok alkotni és a divatot is imádom, szóval szerettem volna egy saját divat márkát és így alapítottam meg a ‘Custom Shorts’-ot. Grafikus vagyok, szóval igazából a saját design munkámból áll az egész márka. Vintage és különböző ruhaüzletekben próbálom árusítani őket, itt Tenerife-ben, de van saját facebook oldalam is (Custom Shorts), ahol nemzetközi szinteken is árusítom őket. Több féle design-on is dolgozom most épp, hamarosan elérhetőek is lesznek a facebook oldalamon.

I’ve seen your works and I really love them. How do you collect inspiration?

I think my art is inspired by instagram mostly. I like to draw girls and the style I see in that social media. I also love to draw witchy girls and enchanted stuff, so I also get inspired by the fantasy world and witchcraft.

Láttam a munkáidat és nagyon imádom őket. Honnan gyűjtesz az inspirációt hozzájuk?

Úgy gondolom leginkább a saját rajzaimból tudok inspirációt meríteni. Szeretek olyan lányokat és stílusokat lerajzolni, amikkel a közösségi médiákban találkozom. Meg persze imádok boszorkányokat rajzolni és az ő megbűvölt, elvarázsolt cuccaikat, szóval a legtöbb inspirációmat a fantázia világból és a boszorkányvilágból gyűjtöm.

You already have lots of collaboration with several brands. How do these partnerships work?

Brands contact me through my email, and it normally occurs when I publish new outfits in Lookbook.nu.  They ask me for take pictures of their clothes and publish them in my social media and blog, so they send me their clothes for free for promoting them and make a review.  I always chose the clothes they send me and I write my own opinion of it, so If I don’t like something I won’t write the review of that product or I won’t recommend it in the post.

Már most nagyon sok együttműködésed volt különböző márkákkal. Hogyan működnek ezek a partnerkapcsolatok?

A márkák általában emailen keresztül veszik fel velem a kapcsolatot és ez általában mindig akkor van, ha posztolok valamit Lookbook-ra. Megkérnek engem, hogy készítsek pár képet, amiken az ő ruháikat viselem és tegyem ezeket közzé az én közösségi oldalaimon és blogomon, szóval ingyen küldenek nekem ruhákat, hogy cserébe támogassam őket az én nézettségemmel. Mindig én választom ki a ruhákat, hogy mit küldjenek nekem és mindig csak a saját véleményemet írom meg róluk, szóval ha nem tetszik valami, akkor arról a ruhadarabról nem teszek még csak említést sem a blogposztban.

Do you have got idol?

In the blogging world I think Luanna is my idol. She does a perfect work!

Van példaképed?

A blogger világban Luanna a példaképem. Tökéletes munkát végez.

What is your message for beginner fashion bloggers?

Be constant, take good pictures, promote your work and see what other bloggers do, how they structure they content, how they manage they social media for example and also find networks to be connected with the community.

Mit üzensz a kezdő fashin bloggereknek?

Légy rendszerezett, készíts jó fotókat, népszerűsítsd a munkád és kövess más bloggereket, tanuld el hogy ők hogy építették ki a saját olvasótáborukat, hogyan vezetik a közösségi oldalaikat és fontos, hogy találd meg, hogy miképpen tudsz kapcsolatban maradni a saját közönségeddel.

Thank you for taking the time to answer these questions. Good luck with your blog and your clothing brand too. 🙂

Köszönöm, hogy időt szántál rá, hogy válaszolj ezekre a kérdésekre. További sok sikert a blogodhoz és a ruha márkádhoz.

BLOG: http://mgveronica.blogspot.com/
LOOKBOOK: http://lookbook.nu/veronicamg
ONLINE STORE: http://customshorts.tumblr.com/

You may also like

2 Comments

    1. I’m glad you like it. 🙂 I really love her style too. I think she is so special and talented girl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*