short story about my hair

Hello everyone! Today I would like to tell you a story about my hair. When I started this blog I had pink hair, but now I decided to dye my hair red again. I’ve been always red, but last summer I woke up and I went to the shop for pink hairdye and bleach, but it was not this simple. I had to bleach my hair to white, but everybody knows: red is the most difficult color to remove. It was a really hard fight, but at the end I became pink, finally! I was soooo happy about my new hair color, because it was on my bucklet list: one day wear an extreme hair color.

But when the magic of the noelty disappeared the problems arrived. On the first day when my hair color was still fresh it looked bright, but on the other days it seemed damaged, eventough I always put lots of hair conditioner on it.

The biggest problem with this hair color was that I couldn’t wear all my clothes, because they didn’t fit. I always wore black, white or grey clothes and I was really bored… I like the colors, so I don’t want to say good bye to them, because of my hair.

I was thinking a lot, because it was difficult to achieve my “dream hair color” and now it turns out that it isn’t my color. I started to miss my red hair, so I dyed my hair red – again. Yes, at the beginning I felt stupid, because I spent lots of money on my hair so I could dyed it to pink and everything was in vain, but after I realised: no, I did something from my bucklet list and now I know: pink isn’t my color, so I don’t dream about it again.

Now, my hair looks more healthy and bright and I feel good about myself. My boyfriend was so happy, when he saw my red hair. „I hated your pink hair” – said to me – „I fell in love with you with your red hair, so I’m glad you that you decide to stay red.”

So, this is the short story about my hair and why I am red again. I hope you like it too! 🙂

img_3613

img_3638

//

Hello mindenki! Ma a hajamról szeretnék nektek mesélni. Amikor elkezdtem írni ezt a blogot, még rózsaszín hajam volt, de most úgy döntöttem, hogy visszafestem a hajam vörösre. Mindig is vörös voltam, de idén nyáron egyszer csak jött egy hirtelen ötlet, hogy rózsaszínre fessem a hajam. Szóval elmentem egy boltba rózsaszín hajfestékért és szőkítőért. De ez nem volt ennyire egyszerű menet. Elsőnek fehérre kellett festeni a hajam, de mindenki nagyon jól tudja, hogy a vörös hajszíntől a legnehezebb megszabadulni. Jó kis harcok következtek a hajammal, de a végén rózsaszín lettem! Annyira boldog voltam az új hajam miatt, még a bakancs listámon is rajta volt, hogy egyszer muszáj extrém színűre festeni a hajam.

De amikor véget ért az újdonság varázsa megérkeztek a problémák. Az első nap, frissen festve még nagyon szép fényes volt, de a többi napokon viszont nagyon sérültnek tűnt, annak ellenére, hogy folyton kenegettem mindenféle hajápolóval.

De a legnagyobb probléma ezzel a hajszínnel mégis az volt, hogy nem tudtam többi akármelyik ruhámat felvenni, mert a legtöbbhez nem passzolt. Mindig csak feketét, fehéret vagy szürkét hordtam és rohadtul untam… Szeretem a színeket, szóval nem akartam búcsút mondani nekik csak a hajam miatt.

Nagyon sokat gondolkodtam a dolgom, mert nagyon nehéz volt elérnem az „álomhajszínt” és most meg kiderül, hogy nem is passzol igazán hozzám? Elkezdtem hiányolni a vörös hajamat, szóval befestettem a hajam vörösre – ismét. Igen, az elején elég ostobán éreztem magam, mert nagyon sok pénzt költöttem a hajamra, hogy rózsaszínre tudjam festeni és mindez teljesen felesleges volt. De aztán rájöttem: nem, kihúztam végre valamit a bakancslistámról és most már legalább tudom, hogy a rózsaszín nem az én színem és nem is fogok többé vágyni rá.

Most végre a hajam sokkal egészségesebbnek látszik és én is újra jól érzem magam a bőrömbe. A barátom nagyon boldog volt, amikor meglátta a vörös hajamat. „Utáltam a rózsaszínt” – mondta „A vörös hajaddal szerettem beléd, szóval nagyon örülök neki, hogy végül úgy döntöttél ennél maradsz.”

Szóval, ez az én hajam rövidke története és annak hogy miért festettem át a hajamat. Remélem Nektek is tetszik az új-régi szín! 🙂

You may also like

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*